Sinds januari 2010 staat Zangvereniging Vivace onder de enthousiaste leiding van dirigent Frans Coerwinkel.

Frans is zeker geen onbekende bij het koor: hij was zo’n 20 jaar de vaste organist en pianist van het koor.

Zoals zo velen van zijn Millingse muzikale dorpsgenoten is hij zijn muzikale loopbaan begonnen bij één van de twee fanfares die Millingen aan de Rijn rijk is, namelijk fanfare Ons Genoegen. Rond zijn twaalfde wordt pianospelen zijn passie. Hij krijgt les en na zijn middelbare school wordt hij toegelaten tot het Conservatorium in Arnhem voor het hoofdvak piano.

Na verloop van tijd komt daar het orgel als tweede hoofdvak bij. De studie werpt zijn vruchten af, hij studeert af als zowel Docerend als Uitvoerend Musicus. Tijdens zijn studie start Frans al met het begeleiden van verschillende koren, waaronder ook zangvereniging Vivace. In de loop der jaren verschuift zijn werkterrein langzamerhand van pianist/organist naar het dirigeren van koren.

Frans Coerwinkel

Frans is van veel muzikale markten thuis, van klassieke muziek tot en met popmuziek, van renaissance kerkmuziek tot en met smartlappen.

Naast Zangvereniging Vivace  dirigeert hij in Millingen ook Koor Ap/art en Koor Tot Zangs. Je kunt hem ook als organist/pianist tegenkomen in de Cenakelkerk in de Heilig Landstichting. Ten slotte geeft hij als docent piano, orgel en keyboard met veel plezier les aan jong en oud.

Direct contact!

Neem direct contact met ons op!

0