Wouter is het muziek maken met de paplepel ingegoten. Zijn opa maakte furore als saxofonist bij fanfare “Ons genoegen” in Millingen aan de Rijn en als feestmuzikant bij The Music Stars (TMS). Ook vader Kees is een zeer gewaardeerde muzikant. Hij leidde jarenlang het kinderkoortje in Millingen, zingt bij zangvereniging Vivace en begeleidt diverse shantykoren op accordeon.

Als zevenjarige begon Wouter na een algemeen oriëntatiejaar met pianolessen bij de stichting Muzida in Millingen (onder andere van Elske van Thoor die momenteel bij Vivace zingt). Op zijn veertiende begeleidde hij zijn eerste koren. Zowel bij het toenmalige jongerenkoor (nu koor Ap/art) als bij het gasthuiskoor bekwaamde hij zich als koorpianist in de meest uiteenlopende genres.

Toen er na het gymnasium gekozen moest worden voor een studie werd echter niet voor het conservatorium gekozen maar voor een studie Rechten aan de universiteit. Deze studie (later toch nog nagenoeg afgerond) werd al snel vervangen door de pabo. Wouter is nu al negentien jaar werkzaam als basisschoolleerkracht op basisschool Pius X in Bemmel.

Wouter Broens

Als leerkracht is het niet altijd eenvoudig om een piano mee te nemen (kamp, optochten of gewoon als je even lekker een liedje met de klas wilt zingen) dus andere instrumenten lonkten om te gaan bespelen. Inmiddels is de rij instrumenten die Wouter naast de piano bespeelt behoorlijk gegroeid: gitaar, accordeon, kerkorgel, ukelele, mondharmonica en Steirische harmonica.

Naast het fulltime leraarschap en vaderschap,  is Wouter op dit moment
pianist / organist bij zangvereniging Vivace en koor Ap/art in Millingen aan de Rijn en bij koor Meander in Bemmel.

Direct contact!

Neem direct contact met ons op!

0